lauantai 30. toukokuuta 2009

Terveiset Pietarista - Priveti iz St. Petersburg

Terveiset naapurikaupungista Pietarista! Pietarissa ei töiden jälkeen enää tietokoneita näpelöity, joten blogien ja muiden tiedotteiden ylläpito jäi vähemmälle. Sen sijaan vastapainoksi toimistohommille tuli harrastettua hyötyliikuntaa katukivetyksillä reilu 7 km / ilta; joskus hieman enemmänkin. Siinä näki kaupunkia ja tutustui ihmisiin.
Tuollainen miljoonakaupunki on kyllä ihan erilainen koettava kuin paikalliset pikkukylät, joihin vielä Helsinkikin lukeutuu: ihmismäärä kaduilla ja ajoneuvoruuhkat voi kokea vain Pietarissa. Tosin jalankulkijalle liikkuminen on helppoa, sillä katuvalot jaksoittavat hyvin leveidenkin katujen ylittämisiä keskustan alueella, ja muutoinkin ajoneuvot "yrittävät" kunnioittaa jalankulkijoita, sillä pahimmassa tapauksessa kuljettajalta lähtee kortti ja tulee useita vuosia istumista muurien sisällä. Sikäläiset vankilaolot huomioiden, ei mikään houkutteleva vaihtoehto.
Parin illan aikana en onnistunut näkemään kuin yhden kolarin: kolme ajoneuvo perätysten Litenyn sillalla. Liikennemäärään nähden tämä on suorastaan hämmästyttävän vähän. Sikäläiseen liikennekulttuuriin sopeutuneet osaavat ajella sopivasti, mikä näin länsimaalaisesta saattaa näyttää ja tuntua suorastaan järkyttävältä joskus.
Ilmasto suosi retkeilyä, sillä lämpötila oli yli +25 C jokaisena päivänä - onneksi noita virvokkeiden myyntipisteitä oli sopivasti katujen varsilla, niin ei päässyt nestehukka yllättämään.
Keskiviikkoiltana luulin jo hetken, että nyt saadaan oikea ukkonenkin paikalle, sillä kuumea jyminä alkoi kumista kaupungin yllä. No, tarkemman kuulostelun jälkeen asia osoittautui ilotulitukseksi, jolla juhlistettiin kaupungin syntymäpäivää. Tuollainen reilu puolen tunnin tulitus on melkoinen näytös - kyllä siinä paljon ruutia paloi.
Ei muuta kuin kohti seuraavia haasteita. Kesää on vielä jäljellä......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...