torstai 4. kesäkuuta 2009

Lepakoiden Yö 2009 (?)

Tässä vaiheessa vuotta ei vielä ole tiedossani aikooko Suomi osallistua loppukesällä tuohon Euroopan laajuiseen Lepakoiden Yö -tapahtumaan. Viime vuonnahan mitään aktiviteettiä tuolta osin ei käsittääkseni ollut. Harmi, sillä kyseisellä tapahtumalla saadaan helposti levitettyä lepakkotietouttaa sekä kannustettua ihmisiä seuraamaan näitä tarkailtavia siipiveikkoja.
Parikkalaa lukuunottamatta täällä kaakonkulmalla on ollut muutoinkin aika heikosti yleisölle ohjattuja tapahtumia lepakoiden osalta - lintujen suhteen tilanne on parempi. Paikalliset yhdistykset järjestävät retkiä ihan mukavasti.
Lepakkoharrastus on ainakin tilastojen mukaan vahvasti keskittynyt tuonne Länsi-Suomen suunnalle ja pääkaupunkiseudulle. Paikallisen yhdistyksen puute lepakoiden osalta on varmaan osa syynä paikallisten tapahtumien vähyyteen, puuttumiseen. Toki luonnonsuojeluyhdistys on monessa mukana, ja monesti tilanne onkin se, että vähäiset harrastajat eivät kohtaa tai tuo muutoin julki itseään. Onhan tuo lepakkohomma hieman tuollainen spesiifinen lajia tavallaan.
No, joka tapauksessa tuossa eilen alustavasti tuli sovittua, että tälle vuodelle korjataan tilannetta ja järjestetään 1 - 2 yleisöretkeä Lappeenrannan alueella. Ajankohta tulee olemaan elokuulla, kun illat ovat jo tummuneet ja lepakot ovat aktiivisesti liikkeellä. Tarkka aika ja paikka tulee sitten ilmoitettua jonkun paikallisen median välityksellä.
Ideoita ja ajatuksia otetaan mieluusti vastaan osoitteessa: oh5kuy(at)gmail.com
[edit 31.7.2009: näyttää pahasti siltä, että julkisia retkiä ei saada aikaiseksi - yksittäin ei retkiä kannata vetää, koska tapahtumavakuutukset osallistujien osalta on melkoiset ja aina on riski että joku sairastuu tms. - mutta tarkkaillaan tilannetta, josko joku yhdistys ottaisi vinkistä vaarin ja ottaisi ohjelmaansa myös lepakot]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...