sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

"Votkaturistit" (2)

Eilen tuli käytyä nauttimassa kesän kulttuuripläjäys kesäteatterin merkeissä. Alueella noita vaihtoehtoja on ihan kohtuullisesti tarjolla, tosin ammattiteattereita vain Lappeenrannassa ja Imatralla. Aikaisemmin tuli paljon käytyä nautiskelemassa Imatran kesäistä viihdettä Vuoksen varrella, mutta "Hietamiehen" aikakakuden alettua ja keveiden näytelmien tipahdettua pois kuviosta jäi teatterimatkat Imatralle tekemättä.
Onneksi Lappeenrantaan saatiin vihdoin ja viimein kunnon puitteet kesäteatterille: suuri, katettu katsomo oheispalveluineen. Nyt on teatterikansalla tasavertaiset asemat valita akselilta Lappeenranta - Imatra, se kumpi näytelmä kiinnostaa enemmän. Niin, tai käydä sitten molemmissa.
Votkaturistien osalta ei kouluarvosanat riitä kuvaamaan näytelmän tasoa. Kokonaisuus oli aivan järkyttävän hyvä. Näytelmä vei katsojan mennessään ja ajantaju unohtui kokonaan. Tässä ei kannata enempää näytelmää ylistää, vaan ehdottaa menemään paikanpäälle itse toteamaan asia. Tosikot älköön kuitenkaan vaivautuko.
Eläköön Etelä-Karjala ja sen teatterikesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...