keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

"Pääsky-Halonen" Haminasta....

Haminassa lähes "Jumalan" aseman ottanut apulaiskaupunginjohtaja Kari Halosta siteerattiin hiljattain näin Kuntalehti Onlinessa olevassa haastattelussa:
"-Isot päätökset eivät ole nopeita, eivätkä helppoja. Googlen vaatima 22 kuukauden hiertäminen ei edes ole pisin. Jotkut kaupat ovat vieneet 3-4 vuotta, sanoo Haminan salaperäisin ja vaiteliain mies apulaiskaupunginjohtaja Kari Halonen. Googlen työkään ei ole vielä viimeisessä pisteessä, salaisuudet ja neuvottelut jatkuvat. Kaupungin satamassa tapahtuu paljon WinWindin ansiosta."
Tuolloin asia koski Googlen tuloa Haminan sataman tiloihin - tänään saatiin taasen lehdestä lukea, kuinka "korkealle" koulutettu virkamies rikkoo tietoisesti lakia antamalla kaupungin työntekijöille käskyjä toimia luonnonsuojelulakia vasten. Aika älyvapaata hommaa tuntuu olevan koko Haminan kaupungin touhu. Syyttääkö tässä nyt sitten käskynantajaa vai toteuttajia.
Aika alkeelliista touhua Haloselta kätkeytyä lasten, koululaisten, selän taakse kun ns. käry käskystä kävi. Kyllähän tällaisen kansalaistottelemattomuutta harrastavan virkamiehen paikka on jossain muualla kuin esim. kaupungin johdossa. Aika huonoa kuvaa antaa viihtyisälle ympyräkaupungille - ja tuosta huonosta maineesta on paha päästä eroon.
Virkamiesten kannattaisi varmaan katsoa hieman takautuvasti taaksepäin, mitä muita käskyjä ja päätöksiä kyseinen "virkamies" on aiemmin antanut ja arvioida niitäkin uudelleen. Tiedä mitä mukavaa ja kiinnostavaa sieltäkin löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...