maanantai 17. elokuuta 2009

Aamuluontoa 17.8.2009

Arjen alkaessa jälleen aamulenkillä karvatassu, Aapon, kanssa. Tälle aamulle tuo uusi harraste pilvibongauksen muodossa oli turha toive, sillä taivas oli aamutuimaan käytännössä aivan pilvetön. Tee siinä nyt pilvihavaintoja heh... No, vajaan kahden tunnin aikana ilmanalakin ehti muuttua melkoisesti, sillä pilviä alkoi kertymään taivaalle ja tuuli yltyi ajoittain jopa navakaksi. Se on hyvä, että tuo kylän ainoa postilaatikko on ihan toisella puolella, niin tulee PCR- ja QSL -kortteja postitellessa käveltyä samalla isompikin kierros. Tällekin aamulle saatiin Aapon kanssa likkeelle yksi kortti Taiwanin suunnalle.
Ihan kotirappusille saavuttaessa saatiin jopa sellainen kesä-sade niskaamme: vettä tulee harvakseltaan ja hiljalleen pilvestä, joka juuri ja juuri näyttää sadepilveltä.
Lenkin alku sai mukavan käänteen kun Aapon tutkiessa naapurin orapihlaja-aitaa, tuli itse peukaloinen siihen lähietäisyydelle katsomaan moista nuuskuttelijaa. Kummatkin tuntuivat ihmettelevän toisiaan. Oravat olivat liikkeellä yhtä vilkkaasti kuin muinakin aamuina - odotettavissa siis runsaasti hännänheiluttajia talviruokintapisteillekin.
Hieno oli myös se, että piikkiturkit, siilit, eivät olleet yön aikana taistelleet autojen kanssa vaan kaikki olivat päässeet turvallisesti teiden ylitse. Sorsat ja sorsapoikueet tuntuvat mieltyneen noihin Iso- ja Pikku-Mustolan kanavauomiin. Ja hyviä paikkoja ne ovatkin, varsinkin kun tuo metsästyskausi alkaa kohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...