sunnuntai 16. elokuuta 2009

Kunnon harrastus lomapäiville



Monille jo lomansa kärsineille tämä informaatio tulee ehkä hieman myöhään, mutta aina täytyy muistaa, että onhan sitä kesää ja lomaa vielä ensivuonnakin. Nimittäin jos ei harrastuksia ole tarpeeksi entuudestaan, niin sitten niitä kannatta keksi lisää - ei ainakaan aika käy pitkäksi.
Mikäpä harrastus sopisi lomailijan arkeen paremmin kuin pilvihavainnointi tai kansanomaisemmin sanottuna pilvibongaus.
Aivan totta - siinä, missä lintumaailmassa kerätään lajipisteitä havainnoimalla eri lintulajeja, tässä harrasteessa kerätään ihan samoin pisteitä tekemällä havaintoja pilvistä ja erilaisista taivaalla näkyvistä efekteistä kuten sateenkaaret, auringon korona jne. Havainnot tiedenkin kirjataan ylös ja mahdollisuuksien mukaan vielä dokumentoidaan valokuvalla.
Se mikä tekee tästä oivan harrasteen lomalaiselle on se, että mikäs sen mukavampaa kuin ottaa oma "lepolasse" pihalle ja alkaa tähyilemään taivaalle. Toki siinä sivussa voi kirjailla myös lintujakin ylös, sillä onhan pihabongauskin jo saavuttanut suurta suosiota maailmalla.
Mikäli ihan oikeasti tarttuu syöttiin ja alkaa tosissaan harrastaa pilvibongausta, kannattaa uhrata jokunen euro ja käydä hakemassa Suomalaisesta kirjakaupasta kirjanen nimeltä "The Cloud Collector´s Handbook". Eilen tuo kirjanen maksoi 10 euroa, joten ei mikään tähtitieteellinen sijoitus vaikka päättäisi harrasteesta luopuakin myöhemmin. Kirjassa on kaikki oleellinen - myös tuo pistelaskusysteemi, jonka avulla voi vertailla omia saavutuksiaan muiden vastaaviin. Pelin henkihän on tiedenkin se, että mitä harvinaisempi ilmiö, sitä paremmat pisteet.
Niin, tuo kirja on runsaasti kuvitettu eikä vaadi korkeakouluenglantia, vaikka tekstit ovatkin englanniksi.
Pilviharrastajille löytyy myös kotisivusto, jossa kannatta vierailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...