keskiviikko 26. elokuuta 2009

Lepakot ja siilit

Syyskuuta kohti mennään hurjaa vauhtia. Samalla nuo lämpötilat väistämättä muuttuvat koleammiksi. Tällä jaksolla onkin lepakoilla ja siileillä kova työ lihottaa itsensä talvehtimiskuntoon. Horrostaminen läpi pitkän talvijakson on melkoisen kuluttavaa puuhaa, vaikka elintoiminnot onkin laskettu lähes nollatasolle.
Siileillä lienee jossain lähellä hyvä ruokintapiste, koska kovinkaan montaa vaeltelijaa ei ole lepakkoretkien aikan nurmikoilla tai tieurilla näkynyt.
Pohjanlepakot ovat sen sijaan hyvin näkyvillä ja kuuluvilla. Alueen, jossa hyönteistä on hyvin tarjolla, houkuttelee lepakot luokseen. Eilen illalla pihalla tähystellessä kuului vain hajanaisia kaikuja, paikkoja tiedustelevilta lepakoilta. Pienen lenkin jälkeen pyydystelijät löytyivät noin 200 metrin päästä saalistelemasta. Siinä, suhteellisen pienellä alueella lepakot tuntuivat tällä kertaa viihtyvän. Hyvä niin, kun saalistakin kuului olevan tarjolla mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...