torstai 20. elokuuta 2009

Vahinkoja kerrakseen...


Tämän aamuisella kanavakierroksella tuli havaittua vahinkoja kerrakseen. Aivan - tai pitäisikö sitten sanoa sattumia. No, joka tapauksessa ihan oikea rahtialus oli hivuttautumassa kanavaa hiljalleen alaspäin - tätä näkyä ei ole monesti tänä kesänä saanut ihailla. Mihin lienee alukset kadonneen. Ennen sai ihan kyllästymiseen asti jonotella Mustolan sululle, kun puomit olivat sulutusta varten alhaalla, nyt tuokin ilmiö on sattunut vain kerran omalle kohdalle, ja kesä alkaa olla jo kohta syksyllä.
Samaa ilmiötä tuntuvat valittelevan turistitkin. Mustolan sulun geokätkön lokikirja paljastaa karulla tavalla sen kuinka ollaan valmistauduttu näkemään myös laivoja, mutta aika harvalle on tuo sattuma osunut kohdalle. Onneksi sentää valtio muisti maksaa reilut korvaukset kanavan käytöstä tuolle naapurille.
Toinen vahinko oli käynyt paikallisen Merenkulkulaitoksen huoltotukikohdan korjaamon henkilöstölle, kun olivat ajaneet huoltohalliin vahingossa firman auton omien sijasta. Mutta, toisaalta onhan sitä ammattitaitoa pidettävä jotenkin yllä, jos firman autot eivät huoltoa tarvitse, niin duunataan sitten omia peltilehmiään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...