maanantai 14. syyskuuta 2009

Johan oli markkinat


Viime viikot ovat olleetkin oikein yhtä markkinahumua Lappeenrannassa. Tuskin ehdittiin maaseutumarkkinoista toipua, kun jo oli edessä vuotuiset kalamarkkinat, Muikku ja Pottu.

Siinä missä maaseutumarkkinat viedettiin sateisen kelin vallitessa, saatiin nyt ihailla tuotetarjontaa satamatorilla hyvin kesäisissä tunnelmissa. Tapahtumien luonteen osaltahan säätilan olisi pitänyt olla juuri päinvastoin. Sateellahan se kala syö paremmin ja käy pyydyksiin.

Hyvä näin, sillä uudet ennätyslukemat kävijämäärissä saatiin kirjattua ja kauppiaat olivat tyytyväisiä liikevaihtoonsa.

Aika jännä huomio vaan tuon tuotetarjonnan osalta oli se, että monien kalamarkkinoiden tapaan alkaa tämäkin tapahtuma hieman etääntyä varsinaisesta kalasta. Mutta jäähän jäljelle tuo pottu. Myyntitiskien joukossa oli suuri joukko edustajia, jotka eivät oikein millään muotoa liittyneet kalaan tai kalastukseen. Vai mitä sanotte seuraavista: pölypusseja, koruja, villa- ja kangastuotteita, karkkeja, kenkäplankkia, vakuutuksia jne.

No, onneksi seasta löytyi vielä noita perinteisiä kalakauppiaitakin, muussakin mielessä kuin tuoreruokaa tarjoamassa.

Yleisömäärässä on varmasti kohta vaikeaa tehdä ennätystä, ellei osaa porukasta ajeta väillä satama-altaaseen vilvoittelemaan. Ensi vuonna uusiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...