maanantai 14. syyskuuta 2009

MINÄ OLEN ADOLF EICHMANN


Lappeenrannan kaupungin teatterin produktio, Minä olen Adolf Eichmann, ei jätä katsojia kylmäksi. Teoksen nimestä ja aiheesta huolimatta, näytelmä ei ole poliittinen saati rasistinen kannanotto toisen maailmansodan tapahtumiin. Näytelmässä on erittäin taidokkaasti tuotu Adolf Eichmannin henkilökuvan ympäriltä, satiirisin menetelmin, kytkennät tähän päivään.


Jussi Johnsson Eichmannina tekee erinomaisen roolisuorituksen. Pitkin näytelmää hän taitavasti kuljettaa eri teemoja eteenpäin, pitäen kuitenkin kokonaisuuden hyvin kasassa. Myös muu näyttelijäkunta ansaitsee syvän kumarruksen ja hatunnoston, sillä tunnetusti satiiri ei ole niitä helpoimpia produktioita näyttelijöille.


Onnistuneen esityksen jälkeen se, mitä katsojalle jää pohdittavaksi on kysymys - asuuko meissä jokaisessa loppuperin pieni Eichmann? Kun lähihistoriaa ja ihmisten nykyistä käyttäytymistä tarkastelee, niin vastaus on suuri KYLLÄ!


Epäilijöiden kannattaa muistella tapahtumia seuraavien otsikoiden alla: Ruanda, Yugoslavia, Kongo, Somalia, Afganistan, Irak, USA, Kiina, Tiibet...... ja yksilötasolla: kateus, pyrkyryys, kunnianhimo, määrätietoisuus jne...


Sieg H..L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...