tiistai 1. syyskuuta 2009

Pietari: kahdet kasvot

Siinä missä Pietarin sykkeessä on aistittavissa historiallinen ilmapiiri on samaan hengenvetoon myös aistittavissa hyvin moderni kaupunkiympäristö. Kaupunkin, joka on onnistunut säilyttämään vanhan historiallisen kuorrutuksen osana uutta.
Ennen kaupunkilomaa, kannattaakin siis hyvin tarkkaa suunnitella ja pohtia, mitä aikoo lomaltaa vaatia. Parasta olisi varmaa yhdistelmä, joka pitäisi sisällään niin uutta kuin vanhaakin.
Museoita, kulttuurihistoriallisia rakennuksia, puistoja riittää varmasti useampaankin reissuun. Aivan samoin kuin suurempi tai pienempiä liikehuoneistoja ostosten tekemiseen. Ostoston osalta ei tule unohtaa paikallisia toreja, joista löytää sitä alkuperäistä tuotantoa olevia tuotteita - ja pääsee tinkimään. Kaupoissa hinnat ovat ikävä kyllä ns. lukittuja.
Kaupungin julkisivu on pidetty ja näköjään pidetään hyvässä kunnossa. Entisaikojen, paikallinen ominaistuoksukin on oikeastaan aistittavissa vain hyvin harvoissa kohteissa - kuulunee osana ilmapiiriä. Vieraillessa keskustan lisäksi metropolin laitamilla, voi vielä hieman löytää sitä vanhan kommunismin luomaa patinaa - niin ihmisissä kuin rakennuksissa. Kannattaa siis laajentaa Pietarikuvaa Nevsky- ja Liteney -katujen ulkopuolellekin. Metrolla tuo asia hoituu nopeasti ja edullisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...