torstai 3. syyskuuta 2009

Pietari: katuset


Ja koska tunnetusti Pietarin kadut ovat pitkiä ja välillä jopa kiemuraisia, saattaa turistinkin yllättää hätä kesken kaiken. Huonoin tapa hoitaa asia kuntoon on etsiä sopiva porttikongi tai takapiha ja toivoa ettei kukaan varsinkaan miliisi huomaa puuhasteluja.
Hieman parempi tapa asian hoitamiseen on käyttää jonkun monista kahviloista/ pubeista/ ravintoloista löytyviä saniteettitiloja. Useimmissa ei tarvitse edes ostaa mitään päästäkseen tarpeilleen.
Tämän päivän Pietarissa turistia hemmotellaan myös katukäymälöillä, joiden siistit tilat jopa houkuttelevat käyttämään niitä hyväksi. Jokaisella käymälällä on oma "vartijansa" joka myös rahastaa nimellisen 15 - 20 rub käyntimaksun. Jokaisen kävijän jäljiltä tilat siistitään, joten nautinto on valmis.
Mikäli haluaa hieman valaistusta asiaan nautinto, niin vastavuoroisesti voi käydä tarkastamassa tilanteen junaa odotellessa Suomen asemalla. Siellä 17 rub hintaan saa käyttöönsä sen perinteisen klosetin, jossa askelmerkit ovat paikallaan ja reikä maassa. Niin, ja wc-paperista on turha uneksia. Siis, sitä kannattaa aina ottaa hieman mukaansa taskunpohjalle. Ihan mukavuussyistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...