perjantai 20. marraskuuta 2009

Officetuotteista

Jo lähes legendaksi ennättänyt MS Office on julkistanut beeta-version 2010 -tuotteestaan. Uudistus tuonee jälleen monia uusia vipuja käyttäjien ihmeteltäviksi - se kuinka paljon töiden sujuvuutta päivitys edistää jäänee sitten nähtäväksi. Useimmillehan käyttäjille riittävät nuo tekstinkäsittelyn ja esitygrafiikan perustoiminnot, jotka ovat olleet toimivat jo Office97:sta lähtien. No, monesti on kivaa maksaa hieman lisää pelkästään työpöydän visuaalisen ilmeen komistamisesta.
Monelta kalliisiin lisenssimaksuihin sortuvilta jää huomaamatta, että Officen rinnalla on saatavilla täysin ilmainen ja jopa monipuolisempi tuote: OpenOffice. Tämä tuoteperhe on hieman salaa päässyt kehittymään MS:n varjossa, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä järkipäätöksiä näissäkin asioissa. Kuten sanoin OpenOffice taipuu moneksi ja löytyyhän sieltä nuo meille niin tärkeät suomenkieliset oikoluennat ja muut tekniset hienoudet. Jopa pdf-tiedostojen luonti ja käsittely onnistuu ilman kalliita lisäosia. Käyttöliittymäkin on tuttu Office-tuotteiden kanssa, joten uuden opetteluun ei mene kallista aikaa hukkaan. Kannattaa tutustua ja sijoittaa Office-rahat vaikka uuden MacOs -PC:n hankintaan tai jos rahkeet riittää, niin sitten siihen Win7 Ultimate-päivitykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...