keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Joulukalenteri

Joulukuu on jo hyvällä alulla ja joulukalenteristakin on tarkkaavaisimmat avanneet jo kaksi luukkua. Uteliaimmat tietysti jo kaikki loputkin. Heille tiedoksi, ettei se Jouluaatto tule kuitenkaan sen nopeampaa.
Ulos katsoessa, ei oikein uskoisi vuodenaikaa todeksi: lumesta ei oikein tietoakaan, lämpötilat liki 5 astetta plussalla ja kevätperhosiakin on tavattu lentelemästä yms. Tänään olikin pitkästä aikaa hieman pakkasta ilmassa - juuri sen verran, että auton lasit pääsi raappaamaan ennen liikkeellelähtöä amusella. Maan routaa tai jäiden vahvuutta tuo pakkanen ei juuri paranna. Onkin ennustettu pilkkiurheilun harrastajille tosi synkkää jäätilannetta tulevalle talvelle. Mutta totuushan on se, että ei sellaista lamparetta tai jääpintaa, etteikö pilkkikansa sinne uskaltautuisi - vaikka housunsa kastellen.
Kaikesta huolimatta, eiköhän se valkea maisema joulupyhiksi saatane - näin ainakin toivotaan. Muutoinhan lumesta ei ole kuin harmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...