tiistai 2. helmikuuta 2010

Pihabongaus 2010

Sunnuntaille sattunut lumimyräkkä antoi oman leimansa pihabongaustapahtumalle. Useat tutut lajit näkyi pysyttelevän sään suojassa muualla ja nekin joilla oli tarve täydentää energiavarastojaan pistäytyivät ruokintapisteellä vain lyhyen aikaa. Mielenkiintoinen havainto oli se, että tutut sinitiaiset olivat tyystin kateissa laskentapäivänä. Talitiaiset kyllä olivat kyllä hyvin edustettuina. Tosin moni muukin talvelta tuttu laji oli päättänyt pitää välipäivän ruokintapisteen osalta.
Varislintujen (varis, naakka) suurehkot määrät selittyvät sillä, että Kukkuroinmäen kaatopaikalla ruokailleet yksilöt olivat paluulennoilla yöpuilleen kaupunkiin. Sattuivat siten juuri sopivasti laskentasektoriin. Parhaimmillaan oli 65 naakkaa samaan aikaan näkysällä.
Kuvassa talitinttihavainnot viikonlopun saldona - edustaa hyvin tapahtumassa olleita pihoja ja laskentapisteitä, sillä talitiainen oli edustettuna yli 93%:ssa laskentapaikoista.

[BirdLife Suomen lupa kuvan julkaisuun
Kartta päivitetty 2.2.2010 klo 08:15. Kartta on vapaasti julkaistavissa BirdLifen Pihabongauksesta uutisoitaessa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...