torstai 13. toukokuuta 2010

EA8-calling ... Puerto Rico

Se on molskis ja loiskis täältä Afrikan sivustalta, etelän lämmöstä. Lämmintä jäi ja lisää lupasivat toki sinne kotimaahankin, mutta ei otettu riskejä, joten suunnattiin nokka hieman etelämmäksi.
Tuhkapilvi yritti hieman häiritä kulkemisia, mutta kuullessaan kutsuni radioaalloilla, päätti sekin antaa tilaa sen verran, että päästiin turvallisesti kohdealueelle.
Täällä on sovitut järjestelyt pelanneet lähes minuuttiaikataulun mukaisesti, mikä on monella matkalla pieni ihme. Tämän päivän jälkeen nuo aikataulut saavatkin kyytiä ja tehdään lähinnä sitä mitä, mikä mieleen juolahtaa. Lomatressi on se pahin oireyhtymä lomalla - pystyy pilaamaan parhaankin loman.
Kanariansaaret on yksi suosituimpia ja miksei myös parhaimpia lomakohteita monessakin mielessä. Itsekkin on tullut vierailtua saarella jos toisella useita kertoja. Yksi syy kohteen valitsemiseen on tietysti tuo takuu-aurinko sekä kohtuullinen, kuuden tunnin, lentomatka. Pitemmät lentelyt alkaa käymään ns. stressikynnykselle vaikka olisi käytössä ensimmäinen luokka tai muut extrapalvelut.
Uutta tälle peditiolle on se, että nyt tulee aikaa käytettyä noin kaksi viikkoa perinteisten viikon pyrähdysten sijaan - hyvä niin, ehtii tutustumaan uusiin kohteisiin, joita kyllä riittää. Ei siis tarvitse keskittyä ihon polttoon rantaplatalla. Tarvittaessa iho palaa kyllä muutoinkin.
Tukikohtamme sijaitsee tällä kertaa ihanassa Puerto Ricon satamassa. Täältä on hyvä suunnata retkiä suuntaan jos toiseen: autolla, pyörällä, veneellä.... Viimeksi kävin tällä paikalla liki 20 vuotta sitten. Tuolloin heitettiin soittokeikkaa LPR:n Harmonikkakerhon velikultien kanssa. Siinä myös yksi syy palata kohteelle aikoja muistelemaan ja ihmettelemään. Kukapa olisi tuolloin arvannut sitäkään, että seuraavan kerran meikäläinen polkaisee paikalle vaimon kanssa asioita katsastamaan. "Kurttu" jäi tällä kertaa kiltisti kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...