maanantai 31. toukokuuta 2010

Ilmaista konserttia tarjolla illanvirkuille

Jälleen eletään sitä aikaa vuodesta, kun lintumaailman laulutaiturit antavat laulunäytteitään pimenevässä illassa. Kanavan laidalla ovat jo kuukauden alusta lähtien "meteliä" pitäneet satakielet saaneet seurakseen runsaslukuisan joukon todellisia lauluniekkoja - viitakerttusia. Viitakerttusten laulu muodostuu monimuotoisista ja taitavista sävelkuluista, joihin yhdistyy mm. moni lajin talvehtivisalueilla ääntelevä lintulaji. Tämä kaakkoinen laji on juuri tyypillinen Kaakkois-Suomen laji, jota tullaan kuuntelemaan jopa hyvinkin kaukaa.
Toukokuun loppu ja kesäkuun ensimmäiset viikot tarjoavat parhaat mahdollisuudet kuunnella näitä konserttiniekkoja. Pariutumisen tapahduttua linnut muuttuvat hyvin hiljaisiksi ja laulut loppuvat lähes kokonaan. Toissa iltana oli Mälkiän ja Mustolan -sulkujen välimaastossa reilu 6 voimakkaasti esiintyvää taitolaulajaa. Ei kun kuuntelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...