sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Kierrätys kunniaan .... eläköön roskalavat

Kevät on ollut perinteisesti se aika vuodesta kun on päässyt kätevästi eroon pihalle kertyneestä romusta. Järjestöt ja jopa kaupunki tarjoavat siirtolavoja käyttöön.

Käyttäjien tulisi muistaa tuo tärkeä tuotteiden lajittelu; on sangen ikävää jos metalliromun sekaa tuodaan puutavaraa ja pyöränkumeja. Naulat laudassa tai vanteet renkaissa eivät tee niistä täysin metallilavalle sopivia.

Huonolla, epähuomaavaisella käytöksellä saadaan moni hieno asia loppumaan. Niin kävi aikoinaan mm. kaupunginosakohtaisille lavoille, kun niille ilmeistyi aivan kaikkea romua ja puutarhajätettä sulassa sovussa. Myöhemmin suoritettava erottelu vie koko touhulta mielekkyyden ja tuo tietysti käsittelyyn lisää kustannuksia.

Tänään taasen tuolla Pontuksen matalli- ja akkukeräyspisteellä huomasi noiden lajittelutulkintojen eroavaisuudet - onneksi aivan räikeitä tapauksia ei ollut näkyvillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...