maanantai 10. toukokuuta 2010

Lappeenrannan "kaupunkiyhtiöt" - Tom of Lappeenranta

Näin kaupunginosatasoltakin on vaihteeksi hieman politisoitava päivän akuuttia asiaa: kuinka sinisilmäisiä LPR:n valtuuston edustajat ja kansalaiset ovatkaan ison T:n edessä. Tämän aamuisessa paikallisessa sanomalehdessä oli oikein hyvin kuvattu tuo eräänlaiseksi isokenkäisten suojatyöpaikaksi muodostunut kaupunkiyhtiö. Se on jännää, että sen tekemisistä tai olemisista ei oikein kukaan osaa kertoa tahi selittää mitään. Tuntuu ettei edes johtovastuussa oleva Tom Hultinkaan tiedä mitä alaiset puuhastelee. Mutta, tämähän on ymmärrettävääkin sillä kuten eräs asiaa läheltä seurannut henkilö taanoin mainitsi, on herroilla keskenään ns. herrasmiessopimukset joita ei sovi rikkoa. Tomin tehtäväksi jääkin vain huolehtia siitä että oma lompsa ja kavereiden lompsat täyttyvät tasaisesti - muusta viis.
Nyt olisi korkein aika Tom Hultinin tulla kaapista ulos ja tehdä ns. ryhdistäytymisliike tai paremminkin liikkeitä. Alkaa olla muutoin jo liian läpinäkyvää nuo puuhastelut. Kansalaiset kaipaavat kansantajuisia selityksiä.

"Tom of Lappeenranta", "Tom Huono", "Iso T" : Lappeenrannan tunnettavuutta voisi tuoda muutoinkin esille myönteisessä mielessä kuin keräämällä noita hieman arveluttavia nimiä nettimaailmassa. Niitä löytyy vielä joukko lisääkin, mutta niiden mainitseminen tässä yhteydessä olisi K-18 -tasoinen juttu!

Huhtikuu 2011: jatkoa edelliseen:
niinpä, ei tarvittu kovinkaan suuria ennustajan lahjoja, osatakseen päätellä, että T:n päivät kaupunkiyhtiöiden johdossa päättyivät. Se mikä asiassa meni vikaan oli annetun radiohaastattelun perusteella se, että johtajaopit olivat unohtuneet täysin tai niitä ei ole koskaan hankittukaan. Nykyään ei pelkällä asiajohtamisella pitkälle pötkitä - johtaminen ja johtamiskulttuuri on muuttunut 50/60-luvun kuvioista. Pitää osata seurata aikaa ja elää sen mukana. Ilman alaisia, ei ole kunnon johtajiakaan! Tyytyväiset alaiset, saavat myös johtajan päivät makoisimmiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...