perjantai 11. kesäkuuta 2010

Insinöörin keksimää...

Viime yönä tuli jälleen naurettua jonkin insinöörin keksimä käyttöliittymä oikein alimpaan h...iin. Kyseessä on erään ohjelmiston käyttöliittymä, joka on ollut käytössä reilun vuoden, mutta on joka kerta yhtä tuskainen käyttäjälleen. Kyseessä on hyvin yksinkertainen asia, mutta sen mieltäminen on joskus ylivoimaista, jopa minulle.

Hankin käyttööni nauhoitusohjelmiston, jolla voi tehdä äänityksiä PC:lle. Itse olen lähinnä äänittänyt lepakoiden metelöintiä taivaalta ja ajanut sitten erilaisia analyysejä lajitunnistuksen varmistamiseksi. Eilen tuli langettua jälleen vanhaan sudenkuoppaan. Tämä selvisi vasta hieman myöhemmin, kun tulin ulkoa sisälle nauttimaan itikkavapaasta olotilasta sekä upeasta äänityksestä. Pohjanlepakko lenteli yli 20 min ihan äänityspaikan ympärillä ja teki kaikenlaisia manoovereitä.
Mutta, mutta, ääniraidalla ei ollutkaan mitään kuunneltavaa - vain ns. taustakohinaa. Olin onnistunut nauhoittamaan vain noita väliaikoja, jolloin lepakko kiersi kauempaa eikä ollut tarkoituksen mukaisa äänittää noita heikkoja ääniä, kun parempaakin oli tarjolla. Niinpä,niin.... ohjelmassa lukee SAVE silloin kun mitään ei tallenneta ja NOT SAVE silloin kun tallennus on päällä. Tätäpä ei tullut talvitauon jälkeen muistettua, joten kommellus oli valmis. Ensikerralla tarkempana sitten jälleen.

Mikäli sää salliin, niin viikonloppuna pitää kartoittaa noita Enonkosken lepakoita ja tarkastaa pönttöasukit siellä. Siippoja pitäisi olla paikalla, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...