lauantai 24. heinäkuuta 2010

Lomakausi vaiheessa

Eilen tuli käytyä putsaamassa työpöytä ylimääräisistä papereista ja siirrettyä ajatuksia paremminkin vapaalle. Johan noita helteitä riittikin, toki jatkossakin saa lämpimiä pidellä vaikka kyllähän luonto näkyy vettä kaipaavan. Mustikkasadon osalta peli näyttää kyllä olevan pitkälti jo menetetty, ja sama koskee monin osin myös sieniä. Tutut tatti- ja kanttarellipaikat ovat tyhjiä tai sitten erittäin pieniä, kuivia sienenalkuja on sammalikon seassa. Niistä ei oikein sieniherkkua saa tekemälläkään. Samoin tuo mustikkapiirakka taitaa jäädä kaukaisiin unelmiin.
Onneksi tuo luonto osaa tasata tilastonsa - nytkin nuo vuoden keskiarvot esim. lämpötilojen osalta ovat ihan normaalit. Täytyy muistaa, että talvi oli erittäin kylmä, joten tällainen lämmin kesäjakso tasoittaa tilastot kohdilleen.
Virallisesti tuo kesäloma alkaa vasta maanantaina, joten nyt ehtii hieman totuttelemaan tuohon poikkeavaan tilanteeseen ja laittamaan tuon sisäisen herätyskellon uusille asetuksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...