tiistai 13. heinäkuuta 2010

Perhostelua

Näin hellekauden siivittämänä on hyvä laittaa muutama kommentti perhosistakin. Heinäkuun puolivälin lähetessä on monilla perhoslajeilla tämän kesän lennot jo lennelty, kun taas varhain keväällä lentonsa aloittaneet lajit tulevat jälleen esille uusien sukupolvien muodossa. Nokkosperhosen talvehtineet yksilöt toivat kevättä esille jo varhain maaliskuussa parhaimmilla pälvipaikoilla; nyt on taasen uuden sukupolven aika lennellä ja etsiä sopiva talvehtimispaikka itselleen. Monin paikoin näkee juuri nyt kuinka nokkosperhosia on runsaasti liikkeellä ja kaikki ovat vielä komeassa asussaan, kuin juuri toukkakotelosta tulleina.
Viime vuonna tähän aikaan saatiin ihmetellä myös ohdakeperhosten runsasta esiintymistä; tämä vaeltelija teki silloin voimakkaan invaasion pohjolaan. Tänä kesänä havainnot tästä lajista ovat lähes yhden käden sormilla laskettavissa.
Kuvassa syksyn satoa oleva nokkosperhonen

1 kommentti:

  1. Jeps, nokkosperhosia lentelee pilvin pimein!
    Saunaankin tuli kaksi huomattiin kun löylyä heitettiin, pit sitten niinku äkäseen ovet avata ja hätietellä raukat viileämmille vesille, tai noh, ei tuo ulkona niin kovin viileetä oo ollut!
    Kiva blogi sinulla, täällä viihtyy!
    Mukavaa leppoisaa perhoskesää :D

    VastaaPoista

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...