maanantai 25. lokakuuta 2010

32-bittiä vai 64-bittiä....mitä saisi olla?

Viime viikkoina on törmännyt jälleen kerran bittivirtoja kahlatessa mielenkiintoiseen ongelmaan: uusien työasemien kokoonpano ei täysin tue käytettäviä ohjelmistoja ja päinvastoin. Sellainenkin perusohjelmisto kuin selaimena usein käytetty Internet Explorer tuntuu tökkivän pahasti niissä työasemissa, joissa on käytössä 64-bittiset väyläratkaisut koneessa. Selaimen kautta katseltava uutispätkä ei todellakaan ole mieltä ylentävää katseltavaa, jos lyhyenkin katselujakson aikana saa selaimen käynnistellä useaan otteeseen päästäkseen uutiskatsauksen loppuun.
Helposti tulee mieleen, että vika onkin työasemassa eikä sovelluksissa. Näinkin voi toki joskus olla, mutta tänään tarjoutui oiva tilaisuus kokeilla ja tyrmätä tuokin väite heti alkuunsa. Testimielessä asensin samalle työasemalle tuon kilpailevan selaimen - Mozilla Firefox. Ja, kas kummaa - "Tuliketulla" asiat toimivat heti niinkuin pitääkin.
Ohjelmisto- ja palvetuottajat ovat kuluttajaa ajamassa pieneen ahdinkoon, kun kuluttaja näköjään joutuu etsiskelemään juuri ne oikeat komponenti asioiden kuntoon saattamiseksi. Bittinikkareille tämä tuskin on ongelma - mutta mitäpä tekeen ne loput 99% käyttäjistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...