maanantai 18. huhtikuuta 2011

Terveisiä Model Expo 2011 näyttelystä

Model Expo 2011 oheistapahtumineen on nyt onnellisesti takanapäin. Uusi odottaa vuoden päästä keväällä, joten nyt on sellainen vuosi aikaa korjailla vanhat mallit kuntoon ja tehdä ehkä jokunen uusikin.
Muista vuosista poiketen osallistuin tapahtumaan omilla malleilla, mikäs sen mukavampaa. Ja samalla saa vapaaliputkin tapahtumaan.
Nopealla otannalla päätin tuoda näyttelyyn kolme venäläistä panssariauto ja pari hieman hiekkaisempaa, aavikolle sijoittuvaa ajoneuvoa. Oheisesta kuvasta voitte arvailla vapaasti mikä on mikikin. Mallien osalta reissu ei ollut ollenkaan turha, sillä ammattilaisilta saatujen neuvojen ja vihjeiden perusteella on seuraavissa malleissa paranneltu ainakin maalien käyttöä. Itse olen vannoutunut pensselillä sutija, mikä rajoittaa hieman kaikkein taidokkaimpien värjäyksien tekemistä. Mutta, rakentamissani malleissa noita kaikkein taidoikkaimpia, kuvioherkkiä maalauksia ei tarvitakaan. Tällä kertaa tuo akryylimaalin tuoma liika kiilto toi harmittavan epäkohdan esille. Myöhemmin selvisi myös syykin, sillä käyttämäni mattapinnoite ei suoranaisesti olekaan mattapinnoite vaan maaliin sekoitettava lisäaine, jonka pitäisi siten vähentää maalin omaa kiiltoa. Eli tuolta osin meni hieman metsikköön, mutta aika lähellä oltiin kuitenkin kyseisen kaluston puolimattaa pinnoitetta. Ja paraatikalustohan aina tahtoo hieman kiillellä. Kukapa niitä likaisena olisi paraatikentälle ajanut.
Tällä kertaa ei uusia malleja hankittu, vaan kaikki hankinnat olivatkin sitten erilaisia ammattipensseleitä, ohenteita, maaleja ja erilaisia säistämistarvikkeita. Liima unohtui, mutta sitä saa lähikaupasta, näitä muita tuotteita ei.
Mallailutapaamisiin jäleen Model Expo 2012 merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...