perjantai 27. toukokuuta 2011

Perhoset vauhdissa

Viime viikonloppu tarjosi taas kevään hieno herkkua: aurinkoa, lämpöä ja valoa. Josko meille kaksijalkaisille tuo on mukavaa, niin myös hyönteismaailma osaa arvostaa samoja arvoja. Viikonloppu tuli vietetty vaimon kanssa perinteisesti Etelä-Savon suunnalla. Niin ja kuten niin monesti ennenkin tuli pihapiirin perhosista pidettyä kirjaa muiden luontohavaintojen ohella. Mikäs oli pidellessä, koska päiväperhoset olivat oikein hyvässä vireessä ja aktiivisesti liikkeellä koko viikonlopun - juuri sopivasti ennen arkiviikon saderintamien tuloa.
Kameran kanssa tuli heiluttua nytkin. Ohessa kuvia viikonlopulta perhosista, jotka levähtivät pihapiirin perennalla ruokailemassa. Aika monelle lajille tuntui ko. kasvin annit maistuvan. Muutoin kuvaussessio olisikin ollut täydellinen, mutta tuo ritariperhonen kainosteli minun linssiä siinä määrin, että ei tullut edes havaintoetäisyydelle. Onneksi vaimo tässä tapauksessa aktiivisempi osapuoli ja hoiti tilanteen "kotiin" ottamalla tuon viikonlopun ainokaisen kuvan ritarista.
 Kuvissa esiintyvät: neitoperhonen, suruvaippa, kangasperhonen, ritariperhonen, lanttuperhonen ja sitruunaperhonen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...