sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Etelä-Savo calling

Tervehdystä Etelä-Savon maisemista. Ensimmäinen lomaviikko on niin sanotusti ajettuna sisään ja mahtaviin helteisiin on totuttu. Päivän maksimilämmöt ovatkin olleet lähempänä + 30 C kuin sitä normaalia + 20 C:n tasoa. Kaukana ei olla oltu noista trooppisista öistäkään. Kyllähän nuo helteetkin ovat ihan mukava asia, mutta rajansa kaikella. Metsän sato, marjojen ja sienien muodossa kyllä kärsii jatkuvista helteistä, joten hieman vettä on toivottu maisemiin muutoinkin kuin kaivosta kantamalla. No, tänään sitä vettäkin sitten saatiin ja ihan kunnolla: pieni ukkoskuuro huuhteli maisemaa reilun 14 mm vesiryöpyllä. Ilma raikastui kertalaakista ja kasvitkin näytti virkoavan uuteen loistoonsa.
Perhosten osalta on hellekausi ollut melkoisen mukava, ainakin mitä tulee paikallisiin siivekkäisiin. Metsänokiperhosia on ollut tienvarret mustanaan samoin kuin tutumpia sitruunaperhosia. Myös hopeasiivet ovat loistaneet läsnäolollaan. Uutta sukupolvea edustavat suruvaipatkin ovat jo lähteneet liikkeelle.
Ukkosten osalta on lomailu mennyt mukavan rauhallisesti, sillä tämänpäiväistä pientä roiskintaa lukuunottamatta, ei ukkosia ole ollut kuin ukkostutkan ruudulla. Toki muutamana yönä on lepakkobongailun myötä saatu ihailla mukavista yösalamoista.
Nyt ei muuta kuin odotellaan ja katsellaan mitä tuo kosteus sai luontoon aikaan ja toivotaan, että paikalliset kanttarellit ja vadelmat pääsevät kunnon kasvuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...