sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Kyllä ennen osattiin

Niin, kyllä ennen osattiin tehdä ainakin nuo pienkoneet kestämään. Tämä tuli jälleen todettua kun kävi kesämökin villiintyneen ruohikon kimppuun vm. 1980 olevalla ruohonleikkurilla. Ja mikä ihmeellisintä, kone lähti käyntiin ensimmäisellä vedolla!! Jos joku luulee, että kone on huollettu ja säilytetty kaikkien ohjeiden mukaisesti, pettyy kun kerron, että useimpina vuosina laite on talvehtinut lumihangessa ja suurin huolto taitaa olla polttoaineen lisääminen.
Viime kesänä koneen kaasuvaijeri katkesi, mutta uutta ei tarvittu, koska kone ei ole niitä EU:n määrittämiä turvakoneita, joissa kauhukahvaa pitää puristaa koko ajan työskenneltäessä. Tämä kone käy ihan itsekseen jopa senkin aikaa kun itse ajelija käy huoltamassa itseään.
Seuraava suurempi huolenaihe on tuo koneen runko ja pyörien ripustukset, mutta eiköhän noistakin selvitä, koska ruoste ei ole saanut vielä valtaa suuremmin. B&B:n moottori on ollut yllättävänkin hyvä voimanlähde koneelle. Jatkossa pitää laitetta hieman helliä ja viedä se ns. talvilepoon varaston suojiin. On se varmasti sen ansainnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...