torstai 28. kesäkuuta 2012

VR Savonlinna - Mission almost impossible

Oikein kaunis kiitos VR-konsernille, kun järjesti oivan seikkailun asiakkailleen. Niinpä, tätä ei todellakaan tarvitse ottaa välttämättä haukkuna, vaan enemmänkin eräänlaisena opettavaisena tarinana.
Asianhan piti oleman helppo juttu, eli toimittaa lomavieras juna-asemalle Savonlinnaan ja ostaa sieltä lippu Helsinkiin. Normaalisti asian suorittamiseen ilman siirtymisiä menisi vain muutamia hetkiä, kun vielä VR:n sivuillakin lupaillaan aikataulua haettaessa, että liput ja asema löytyvät osoitteesta Asematie, Savonlinna. No, asema kyllä löytyykin ja vielä ihan hieno sellainen, mutta muuta palvelua kuin ilmoitus aseman ovessa ei paikalta löydy. Ilmoituksessa lukee, että paikalla ei ole lipunmyyntiä ja liput on ostettava R-kioskista. Samalla herää epäilys myös siitä, että näikköhän paikalta lähtee edes juniakaan. Ja, toden totta - eihän junat enää asemalle saakka liikukkaan. Onneksi vieressä ei ollut R-kioskia, koska muutoin olisi varmasti jääty odottamaan haamujunaa asemalle!
Nyt siirryttiin kuitenkin läpi ruuhkaisen keskustan takaisin kauppatorin kulmille ja etsittiin käsiin jo aikaisemmin kertaalleen bongattu R-kioski torin laidalta. Sieltä lippua kysymään, ja kuinka ollakaan: lippuhan pitää olla etukäteen tilattuna VR:ltä ja R-kioski on vain ns. noutopiste. Tätä hieman epäilimmekin jo paikalle saapuessamme, mutta pitihän asia varmistaa.
Kysyttäessä rautatieaseman sijaintia, saimme epämääräisen kulkuohjeen kioskihenkilöltä, mutta onneksi kadulta löytyi sentään henkilö, joka osasi opastaa läpi rakennustelineiden oikeaan suuntaan, asematasanteelle. Ja kas kummaa - paikalta löytyi ns. uuni-tuore lippuautomaattikin, josta liput sai ostettua junaa odotellessa. Kerrassaan hienoa.
Aiheeseen liittyen oli kerrassaan mielenkiintoista se, että VR:n opaskyltti osoitti aivan jonnekin muualle kuin siihen alikulkutunneliin, josta "asemalle" pääsi. Kyltin mukaan kuljettaessa olisi kyllä löydetty itsemme keskeltä ohikulkutietyömaan vaarallisia työpisteitä. Kuinkahan moni näin tekeekin, ja ihan vahingossa. Jos nyt edes löytää näinkään lähelle kohdetta.
Sinänsä varsin opettavainen seikkailu ja kokemuskin. Älkää uskoko kaikkea sitä dataa, jota nämä asiakaspalvelulähtöiset firmat sivuillaan meille syöttävät.
Kaikesta huolimatta asiakas pääsi junaan ja ajoissa kohteeseenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...