maanantai 8. lokakuuta 2012

"Lentoterroristit"

Tuossa taanoin tuli kohdattua hieman yllättäen tilanne, jossa oli aistittavissa pientä "terroritoimintaa" kanssamatkustajia kohtaan. Nimittäin paluumarssi kaukomailta sinivalkoisin siivin osoittautui melkoiseksi kaaokseksi. Vai mitä tykkäätte tilanteesta, jossa parkuva lapsilauma pitää huumaavaa meteliä päällä useita tunteja ja tämän lisäksi tömistelevät ja tönivät muita matkustajia, jotka haluaisivat nauttia vielä hetken rauhasta omilla istuimillaan, ennen lennon, toisilla loman, loppua!
Vikahan ei varmasti ole noissa "vaippapaviaaneissa", vaan heidän kanssa matkustajissaan, vanhemmissa. Ollaan ilmeisesti reissusta jo niin väsyneitä, ettei jakseta enää kiinnittää huomiota siihen, mitä se "pikkuveitikka" oikein tekee tai miksi se parkuu koko ajan. Järkyttävää, mutta totta.
Herää kysymys, että onkohan se ihan pakko raahata tuota "vaippakansaa" lennoille, kun ei ne siitä mitään kuitenkaan nauti tai muista myöhemmin. Sukulaisia löytyy varmasti, jotka mielelläänkin hoitaisivat pikkuisia niin, että vanhemmatkin voisivat rentoutua lomalla. Ei tarvitsisi sitten paluulennollakaan kiroilla jälkikasvulleen.
Toivottavasti jossain vaiheessa joku lentoyhtiö huomaa tässäkin asiassa markkinaraon ja alkaa myymään omia lentojaan vaippakansalaisille ja heidän vanhemmilleen. Ja mikäli konetta ei saada sopivasti täyteen, niin pyrittäisiin edes sijoittamaan "vaippahemmot" omiin osiin konetta. Kyllä varmaan sopu tilaa antaisi tässä tapauksessa.
Hyvin kuvaavan kommentin lapsiperheiden toiminnasta antoi lennolla eräs henkilökuntaan kuuluva kollegalleen: "Nuo katsovat voivansa tehdä mitä tahansa koneessa kun on lapsi mukana" - näinhän se hieman ulkopuolisestakin vaikutti.
Asennetta, asennetta ja asennetta sekä muiden huomioimista tarvitaan myös lapsiperheiden vanhemmilta. Mukavia lentomatkoja lukijoille toivotellen.

PS: pienenä vihjeenä: jos kukkaro kestää ja matka mahdollistaa, niin käyttäkää lomalentojen sijaan reittilentoja ja sielläkin vielä business -luokkaa, niin jo on leppoisaa tuo matkanteko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...