maanantai 18. maaliskuuta 2013

Revontulia ja muuta ihanaa

Vaimon juuri parahiksi ajoittama kevätloma sai matkalaiset suuntaamaan kulkunsa Etelä-Savon erämaihin. Tosin lämpimien päivien vastapainoksi on saatu nauttia tosi kylmistä öistä. Kylmät yöt ovat samalla tarkoittaneet sitä, että taivas on ollut täysin selkeä ja tähdet yhdessä nousevan kuun kanssa ovat luoneet eksoottista valoa ympäristöön.
Viime yö olikin sitten hieman poikkeuksellinen edellisiin verrattuna. Avaruustuulten puhaltama hiukkasmyrsky saapui maapallon ilmakehään ja aiheutti mukavat näytelmät taivaankannelle. Revontulet loistivat todella komeasti, eikä ns. valosaasteesta ollut "hajuakaan", mikä helpotti näytelmän seuraamista.
Vahinko, että metsän salaperäiset asukkaat, pöllöt, ovat olleet vielä hiljaa. Niiden ääntely olisi saanut yöstä todella ikimuistoisen kokemuksen. Toki nuo taivaantulet muistaa kyllä pitkään, sen verran komea näytelmä oli esillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...