tiistai 23. huhtikuuta 2013

Aamuluonnossa

Saderintaman saapumista odotellessa ehti juuri sopivast tekemään Aapo-herran kanssa perinteisen aamulenkin kylän raiteilla ja luontopoluilla. Lintumaailmassa tuo tekemisen sykli on nopeaa: tuskin ovat rastaat ehtineet tulla reviireilleen ja aloittaa lauluharjoitukset kun jo nopeimmat ovat pesänrakennuspuuhissa.
Kanavauomassakin on vielä runsaasti jäälauttoja, mutta kyllä sinne sekaan näytti jokunen sorsa ja koskelokin mahtuneen.
Käpytikkoja kuuluu ja näkyy tänä keväänä olevan runsaasti liikkeellä. Lienee pesinnät onnistuneet hyvin viime vuosina eikä talvikaan ole ollut liian ankara. Toki tuolta itärajan takaa on mahdollisesti tullut uusia yksilöitä värittämään tikkojen elämää. Tänään, onnellinen käpytikkanaaras esitteli meille ylpeänä, hieman hämillään, uutukaista pesäkoloaan. Sopivia kolopuita onneksi riittää tuossa lähimaastossa vielä.
Aamun ehkä mukavin yllätys oli myös tikankolon tuntumasta, kun ilmeisesti yöllä muuttanut tiltaltti päästeli muutamia säkeitään ilmoille. Useana vuonna tuo "tiputtelu" onkin jäänyt kuulematta lähimetsiköstä. Toivottavasti tämänkin lajin kanta on runsastumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...