keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kestää tikan takoa

Pönttöjen keväthuoltojen yhteydessä tulee aika ajoin esille kuinka tikat ja oravat ovat hieman tehneet tuhoja pikkulintujen pöntöille. Aina ei edes lentoaukon suojalevy auta asiaa, sillä ainakin tikat ovat osoittautuneet sen verran neuvokkaiksi linnuiksi, että osaavat tarvittaessa takoa uuden aukon pöntön sivupaneeliin. Oravilta tuo taito vielä onneksi puuttuu.
Tänään aamulenkillä huomasin, kuin tiaiset pitivät omaa liikehdintää vanhan sulkukammion reunalla. Syykin selvisi pian paikalle saapuessa. Sulun rakennelmista löytyi valmis pönttöaihio, joka varmasti kestää niin tikat kuin muut tunkeilijat - siis ne, jotka eivät kolosta mahdu suoraan sisälle. Vanha "metallipollari" osoittautui näin saaneen hieman uuden tehtävän ajanmyötä.
Nyt on siis korkein aika tehdä jo pikkulintujen pöntöille kevätsiivous, mikäli se syksyllä unohtui tai jäi muusta syystä tekemättä.
Luja tiaispönttö Saimaan kanavalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kätevät sovellukset lintujen havainnointiin

Androidin "äpit" lintujen havainnointiin  Jyväskylän yliopistossa kehitetty Muuttolintujen kevät -sovellus tunnistaa linnun laulus...