torstai 18. huhtikuuta 2013

Se on sitten melkein jo kesä!

Outo bong-ari kuvailemassa kevättä
Keli suosi tänään aamulenkkeilijää oikein todenteolla: komea auringonpaiste ja lämpötilatkin heti auringon noustua no liki 5 astetta plussalla. Tienpinta oli kyllä paikoin erittäin jäinen, mikä oli merkki siitä, että yöllä oli käyty hieman pakkasen puolella.
Sen verran oli tuo lämpötila ollut kuitenkin koholla, että rastaiden muutto oli päässyt kunnolla vauhtiin. Eiliseen verrattuna nyt oli äänimaailma ihan erilainen kun lukuisat räkätti-, punakylki- ja mustarastaat pitivät ääntä metsikössä ja puutarhoissa. Todella komeaa kuunneltavaa näin keväisin.
Toinen lähes yhtä keväinen äänimaailma on tuolla hiljan avatulla kanavalla. Sinne on nyt löytäneet sorsien lisäksi itsensä nauru- ja kalalokit. Näiden ääni tekee myös kevättä "korville".
Poliisilaitoksen piha-alueella käyskenteli kaksi västäräkkiä, joten nyt on sitten ilmeisesti enää vähäsen kesään. Myös sepelkyyhkyt lensivät komeaa reviirilentoaa monin paikoin, joten katseltavaa ja kuunneltavaa riittää lähiviikkoina.
Nyt, jos koskaan on aika ottaa kiikarit naulasta ja lähteä ulkoilemaan. Toki ilman kiikareitakin pärjää hyvin.
Pikkuvarpunen pesäkolollaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...