keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

KesäQta

Kesäkuu on lähtenyt liikkeelle varsin mainioissa merkeissä, mitä säätilaan tulee. Eikös sitä juuri kesällä aurinkoa ja lämpöä olla vailla - toki jokunen sadekuurokin olisi välillä paikallaan.
Viimepäivinä nuo vuorokauden keskilämpötilat ovat olleet yli +20 C ja vuorokauden maksimitkin reilusti ylitse hellerajan. Toki tuo haamuraja +30 C on vielä rikkomatta, mutta eiköhän sekin menne rikki ennenkuin kesä syksyksi kääntyy.
Jännittävää on myös seurata tuon keskilämmön osalta, rikkoontuuko tuo "Trooppisen yön, +25 C" keskilämpötila tänä kesänä. Kuumaa ja hellettä on siis luvassa, mutta nautitaan nyt kun sitä kerran on tarjolla.
Kesän parhaimmat ukkoset ovat keskittyneet pitkälti Länsi-Suomen suunnalle. Tämähän on varsin normaali ilmiö näin alkukesästä. Kyllä niitä ukkosia saadaan vielä tänne kaakonkulmallekin, se on varma. Lämpöä ja erityisesti sitä kosteutta hieman, niin ukkossoppa on valmis. Toivottavasti sopasta ei tule liian tulisesti maustettua, jotta pahemmilta vahingoilta sen nauttimisessa vältytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...