perjantai 2. elokuuta 2013

HeinäQta Mustolasta

Joidenkin mielestä se paras lomailu kuukausi on nyt takanapäin. Tämänhetkisten tilastojen valossa näin voidaan varmasti sanoakin, sillä en ainakaan minä tiedä vielä mitä kuluva elokuu tuo säiden osalta tullessaan.
Kuten olettaa sopiikin, niin heinäkuussa saatiin nauttia sekä helteistä että myös sateista. Kuukauden satekertymäksi muodostuikin reilu 20 mm, mikä liikkuu monivuotisen keskiarvon paikkeilla.
Selvästi hieman poikkeava piirre ilmassa oli noiden ukkosrintamien poissaolo. Tietysti hyvä niin - Länsi-Suomen ja Pohjanmaan suunnalla on sitävastoin päästy "nauttimaan" kovistakin rajuilmoista. No, tilastojen valossa tuo elokuu onkin monesti ollut se aktiivisempi ukkoskuukausi täällä Etelä-Karjalassa.
Hieman harmittaa kun tuntuu aina, että tuo kesä loppuu liian lyhyeen, mutta tällaistahan se vuosikierto tahtoo olla. Sitä vastaan on turha taistella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...