torstai 31. lokakuuta 2013

Pakkasaamu ja aurinkoa pitkästä aikaa

Reilun viikon jälkeen saapui talvinen airue pakkaskuurineen jälleen Etelä-Karjalaan. Monin paikoin onkin tänään mitattu jälleen pakkasasteita - ainakin sen verran, että maa on ollut kuurassa ja autojen ikkunoita on päästy krapaamaan.
Aurinkokin paistaa pitkästä aikaa pilvettömältä taivaalta, joten mainio ulkoilukelikin on tiedossa. Seuraavaa matalapainetta odotellessa kannattaa siis pyrkiä nauttimaan syksyn ihanuuksista.
Oheinen kuva ei oikeastaa liity mitenkään syksyyn, mutta koska kuva on tuore - eiliseltä päivältä - ajattelin laittaa sen tähän "kyytipojaksi". Se, mikä sai kuvaamaan kyseisen "hämähäkin" puuhastelua oli tuo operaatio joka näkyy olevan menossa. Viraston siivoojat olivat juuri hetkeä aikaisemmin käyneet paikalla touhuamassa ja heti perään tämä "hämy" tuli lihavan pölytaakan kanssa esiin. Oli sen ilmeisesti jostain metsästänyt ja halusi viedä omaan piilopaikkaansa. Toivottavasti ehti pois kiireisten ihmisten alta, sillä kaikki eivät varmaan huomaa moista operaatiota, saati sitten väistele "hämyjä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...