keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Säätila "pumppaa"


Talvi tekee kyllä väistämättä tuloaan, mutta hieman "pumppaavaa" tuo tuleminen on ollut: paukkupakkasista aina kunnon suojakeleihin on säätila vaihdellut lyhyelläkin ajalla.
Pohjois-Suomen todella kipakat pakkaset ovat omassa muodossaan rajujakin lukemia. Samalla tämä on osoitus siitä kuinka suuri maa Suomi itse asiassa onkaan - ainakin ilmastollisesti. Samalla kun Lapissa ollaan liki 40 asteen pakkasilla ajellaan Etelä-Suomessa kunnon suojakelissä ja rohkeimmat vielä "suvikumeilla". (Huom: 1.12 lähtienhän pitäisi jo talvirenkaat löytyä peltilehmän alta).
Laitoin tuohon pumppauskuvaksi otteen Mustolan sääasemalta, jossa lämpökäyrä nousi jyrkästi liki 15 asteen pakkasista (eilen) tämän aamuiseen +1 C:een.
Toivottavasti koko talvi ei mene tällaisilla vaihteluilla. Sellainen kevyt, pikku pakkanen aina tuonne maaliskuulle olisi hyvä: maaperä ja kaupungin vesiputketkin tykkäisivät siitä. Huhtikuullahan sitä ei enää pakkasia muistella kun kesä häämöttää jo nurkan takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...