perjantai 13. joulukuuta 2013

Seija-myrsky 2013


Atlantin matalapaineet, Seija-myrskyksi nimettynä, ovat riepotelleet Länsi- ja Etelä-Suomea rautaisin ottein viimeyön aikana. Nyt tuo myrskymatala on lähestymässä kaakonkulmallekin. Sähköyhtiön vikatilastot kertovat korutonta kertomaa kuin myrsky lähestyy, kun vikailmoitusten määrä alkaa nousta nopeasti.
Onkohan nykyään parempi katsoa ja ennustaa myrskyn kulkua suuntaamalla selain tuonne sähköyhtiöiden sivustolle kuin Ilmatieteenlaitoksen kartoille.... no, tätä voi joku myös pohtia.
Oheinen kuva on säätutkalta tältä perjantaiaamulta klo 07.30. Tuulianemometrissä lukemat ovat vielä aika rauhallisia, max. tuulet 9 m/s ja 10 minuutin keskituuletkin alle 2 m/s. Nämä mittaukset siis Mustolan kaupunginosassa, keskellä omakotitaloaluetta.
Lämpökäyrä on lähtenyt pienoiseen laskuun vuorokauden maksimista +4.2 C asteesta! Aika lämmintä noin Joulukuulle mittailtuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...