perjantai 28. helmikuuta 2014

Muistoissa vaan

Putkityömaa Läntisellä kavanatiellä, LPR

Eilen tuli käytyä jälleen hieman dokumentoimassa muuttuvia kotikulmia kanavanlaidalta. Tällä kertaa kohteeksi otin tuon jo syksyn myrskyssä kaatuneen kuusimetsikön aivan tuossa IKEA:n rakennustyömaan tuntumassa.
Tuuli olikin tehnyt sopivan aukon ja helpottanut metsurien hommaa suuresti. Nyt nuo kuusirungot olivat vaihtuneet suuriin viemäriputkiin, jotka oli ajettu siisteihin rivistöihin asennuksia odottamaan.
Tähän tulee ennakkotietojen mukaan se kuuluisa siirtoviemäri, jolla siirretään kanavasta vettä tuonne kaupungin "jäteojaan", Rakkolanjokeen, kaupungin toiselle puolelle.
Kai tälläkin projektilla lienee nuo kustannus-hyötylaskelmat kohdillaan, kun sellainen kannattaa rakentaa. Samallahan ollaan tosin valmistelemassa kokonaan uutta jätevesiratkaisua kaupungille.
Ennen myrskytuhoa (trombi) tämä metsikkö tuli tunnetuksia vakituisesta lehtopöllöpariskunnasta, joka pesi siellä omassa pöntössään monia vuosia. Nyt tuo pönttö oli iroonisesti nostettuna alueen reunalle jääneen kannon päälle. Toivottavasti omistaja käy siirtämässä sen jonnekin muualle, sillä nykyiseen paikkaan ei varmasti pesi kuin ehkä mehiläiset tai tiukkapelissä joku pihapiirin pikkulintu.
Monien lintubongarien iloksi tuossa kuusikossa viihtyi myös vuodesta toiseen harvinainen pikkusieppo. Yhtään pesintää ei tosin varmuudella todettu, mutta useina vuosina siellä nähtiin laulava koiraslintu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...