torstai 27. maaliskuuta 2014

Aikamatkailua kanavan varrella - Saimaan kanava kautta aikojen

ISBN 978-952-472-204-9
Aikamatkailu on mukava tapa matkustaa; usein aika edullinenkin eikä matkustusasiakirjojakaan juuri tarvita. 
No, hyvä kirja toki auttaa tässä matkustusmuodossa usein, joten ilman kirjoja tai kirjaa ei useinkaan matkalle kannata lähteä. 
Tänään tarjoutui loistava tilaisuus harrastaa jälleen aikamatkailua kun sain käsiini uunituoreen kirjan Saimaan kanavasta.
Kirja on loistavan yksinkertainen kertomus kanavan vaiheista sen ensimmäisistä metreistä nykypäivään, kaikkinen mielenkiintoisine välivaiheineen. Mukava kuvitus lisää omalta osaltaan aikamatkailun laatua.
Näin kanavan varrella elävälle ja sen vaikutuspiirissä lähes koko elinkaaren olleellekin henkilölle kirja avasi aivan uusia näkökulmia tuohon aikamme suurimpaan työmaahan. 
Kirjassa on 145 sivua ja lähes jokaisella aukeamalla tekstiin liittyvä kuvitus. Kirja etenee mielenkiintoisesti aikamatkailuun liittyen: kirja vie lukijansa ensin vanhaa kanavaa pitkin Saimaalta Suomenlahdelle ja palaa sitten uutta kanavaa pitkin takaisin Saimaalle.
Eihän tämä nyt varmasti ihan noita suosittuja kanavaristeilyjä korvaa, mutta paikka tällekin teokselle löytyy varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...