maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kortittelua

Gibraltar
Viikon lomailu tekee aina terää. Sähköinen postilaatikko ei tuottanut loman aikana ongelmia vaikka sitä ei tullut seurattuakaan. Tuon perinteisen laatikonkin hoiti ja huolsi talonmies, joten sekään ei tuottanut ylimääräistä tressiä.
Kaikenlaista perinteistä paperipostia sitä viikon aikana tuleekin. Tosin kulunut viikko oli siitä ihmeellinen, ettei postimäärässä ollut yhtään laskuksi luokiteltavaaa lähetystä. Ja mikäli pakollinen uutislehti sekä ilmaisjakelut jätetään pois, niin laatikkon täytteen muodostivatkin pääosin perinteiset postikortit, jotka "itellooni" oli tunnollisesti kantanut laatikkoon.

Vaikka laiton tuon sähköisen korttilaatikon lomatauolle tuossa maaliskuun alussa, on kortteja tullut vieläkin tasaiseen tahtiin. No, tämä selittyy tietysti sillä, että monet kortit ovat olleet jo matkalla kun laatikko meni sulki. Kunhan taas tuossa huhtikuulla sen availen, niin itellooni ilostuu kun saa päivittäin pysähtyä tuossa omalla postitolpallani.

Japani
Huomasin tuossa alkuvuodesta tilastoja tehdessäni, että 1.1.2014 - 21.3.2014 tuli postilaatikkooni JOKA PÄIVÄ (huom. niinä päivinä jolloin postia jaettiin) vähintään yksi postikortti maailmalta! Keskiarvo saapuneiden korttien osalta oli peräti 2.1 korttia.

Tämän sivuston kuvitukseen olen koonnut kuluneen viikon mielenkiintoisimmat kortit hieman elävöittämässä tekstiä. Jokaiseen korttiin liittyy oma, mielenkiintoinen tarina, joka jää vain lähettäjän ja vastaanottajan väliseksi. Kortteja kertyi ulkomailta reilu 20 kpl ja lisäksi sattui jokunen kotimainen lähetys mukaan, kun oli merkkipäiviä vietettävänä heh...

Saapuneet "kaukokortit" jakaantuivat maittain seuraavasti: Saksa 3 kpl, Venäjä 3 kpl, Kiina 3 kpl, Japani, Macau, Espanja, Valkovenäjä, Makedonia, Tanzania, Romania, Taiwan, Moldova, Tsekki, Canada, Gibraltar (1 kpl kustakin maasta).

Macau
Kaikki kortit luonnollisesti skannattuna arkistoi ja rekisteröity jälkipolvien ihmeteltäväksi.

Tanzania
Pidetään itellooni jatkossakin aktiivisina ja käytetään myös näitä perinteisiä postitusmenetelmiä. Sehän lienee kuitenkin kaikkien etu jatkossakin.

Venäjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...