tiistai 1. huhtikuuta 2014

Maaliskuu selätetty

Lumi oli lähinnä muisto, maaliskuulla
Maaliskuu tuli näin selätettyä. Itse asiassa kuukausi meni sellaisella vauhdilla, että ei oikein tahtonut ajanlaskussa mukana pysyä. Osasyynä varmasti oli erittäin keväiset kelit. Sitä pelättyä, pahaa takatalvea ei tullutkaan. Niin ja omaa eksotiikkaa kuukaudelle tarjosi mukava luontomatka tuonne Kanarian saariryhmään vaimon kanssa. Käytiin ihastelemassa Teiden pohjoispuolen rinteitä, Teneriffalla.

Kotiasemalla maaliskuun keskilämpötila jäi 0.5 astetta plussalle! Korkeimmaksi noteeraukseksi tuli 9.9 C, joten ihan ei 10 C mennyt rikki. Pari kylmää yötäkin on tilastoihin tarttunut, mutta silloinkin lämpö meni vain 14.6 C miinukselle hetkellisesti.
Sadepäiviä mahtui kuukauteen 8 kpl, jolloin saatiin vettä kaikkiaan vajaa 10 mm. Ukkosen kumahduksia ei rekisteröity ollenkaan.

Monet muuttolinnut ovat lyöneet saapumisennätyksiään, mikä ei olekaan mikään ihme. Vielä ei ole tarvinnut edes paluumuutolle lähteä takatalven takia. Toivottavasti huhtikuu "hellii" yhtä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...