tiistai 20. toukokuuta 2014

Kesää vastassa

Metsäpuro Rentukoineen
Kulunut viikonloppu tuli vietetty vaimon kanssa Etelä-Savon maisemissa. Olihan kyseessä oikeastaan ensimmäinen ns. "kesäviikonloppu", ainakin säiden suhteen, joten mikä oli retkeillessä paikallisessa luonnossa.
Paikallinen metsäautotien varteen jää mukava puro, joka yhdistää kaksi suurempaa järveä toisiinsa. Nyt kun paikalliset majavatkin ovat kadonneet alueelta on purossa vapaata tilaa kaloillekin vaihtaa välillä järvestä toiseen. Tien alittavan ojarummun kohdalta näkeekin usein kuinka ahvenia ja haukia liikkuu puroa pitkin. Nyt olikin kaloilla missä uiskennella, sillä viikolla ylitse pyyhkäissyt saderintama oli jättänyt mittariin ennätykselliset reilu 100 mm sadetta vuorokauden aikana.

Sammakot olivat vielä yllättäen aktiivisina. Puroon laskevasta ojasta kuului voimakasta kurnutusta ja syykin selvisi pian: useita sammakoita oli kokoontunut "rupattelemaan" keskenään. Liikkujan varjo sai niistä useimmat sukeltamaan pikaisesti pohjaan, mutta yksi sammakko päätti jäädä uhmaamaan kohtaloaan, ja antoi kuvata eikä välittänyt juurikaan häiritsijöistä. Olikohan tämä se populaation viisain vai tyhmin yksilö?

Sudenkorennot antavat vielä tovin odottaa tuloaan puromaisemaan, mutta kevään perhoset olivat näkyvästi esillä maisemassa. Erityisesti "pikkunätit" kangasperhoset olivat mukavia katseltavia. Kangasperhosia tuntuikin olevan runsaasti liikkeellä nauttimassa lämpimästä päivästä.




Rentukat kukassa








Rohkea sammakko

Kangasperhonen paistattelee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...