torstai 9. helmikuuta 2017

Sataset "paukkumaan" - Suomi 100 vuotta!

Suomen 100-vuotis synttärit ovat poikineet ympärilleen mitä erilaisimpia teemaan liittyviä ideoita ja tapahtumia. Mikäs sen mukavampaa juhlistaa näinkin, tätä arvokasta tapahtumaa.

Erilaisia juttuja asian ympärille on hieno kehitellä ja osa ehkä toteuttaakin. Vuosi on kuitenkin verrattain lyhyt ajanjakso ja sata on suuri luku, joten jos meinaa kovin speciaaleihin suorituksiin satasen rikkomiseksi - kannattaa aloittaa ajoissa.

Itse tuhlasin tuon tammikuun ideoidessa ja nyt ajattelin laittaa muutaman projekti vireille ihan vaan itseäni kiusatakseni (hi...)


      • Tässä Birdlife Suomen ideoimassa tapahtumassa on tarkoitus havaita 100 lintulajia Suomessa vuoden aikana. Sellainen ihan mukava määrä tuo 100, joka sopii niin aloittelijalle kuin pidempääkin lintujen kanssa puuhastelleelle hyvin. Tosi bongareillehan tuo määrä on "naurettavan pieni". Mutta, täytyykin muistaa ettei kyseessä ole mikään kilpailu: hieno ja yksinkertainen idea lisätä ihmisten lajitietoutta ja saada ihmiset liikkumaan luonnossa.

  • 100 postikorttia 
      • Tästä keräilystä en ole vielä kuullut julkisesti mitään, mutta voisin melkein vannoa, että joku on tämänkin asian jo keksinyt ottaa käyttöön. Joka tapauksessa tässä on vuoden aikana tarkoitus kerätä kasaan 100 kpl postikortteja, jotka ovat kulkeneet postin kautta. Itse vaikeutan vielä tavoitetta niin, että kelpuutan vain ulkomailta Suomeen postitetut kortit. Ja tarkennettakoon vielä, että lukuun ei lasketa vuoden aikana tulleita QSL-kortteja pidetyistä radioyhteyksistä. Tuolloin korttimäärä tulisi täyteen jo heti alkuvuodesta hi....
Tässä näin aluksi sitä haastetta. Saas nähdä kumpi tulee ensin täyteen: 100 lintua vai korttia.

Lopuksi vielä joitakin muita ideoita, jotka kävivät mielessäni tätä 100-projektia ajatellessani, mutta jätin ne "vielä" toteuttamatta (suluissa syy miksi en ehkä toteuta):

  • Kerää 100 Pokemon -hahmoa (en harrasta tätä urheilua)
  • Etsi 100 geokätköä (jäähdyttelykausi menossa tässä lajissa)
  • Etsi 100 munzee -tarraa (vaatisi liikaa matkustelua, LPR:n alueella vielä harvoja harrastajia)
  • Hiihdä yht. 100 km (maraton ei ole hiihdossakaan lajini hi...)
  • Pidä 100 radioyhteyttä OF-prefiksillä (en ilmeisesti aktivoi koko OF-prefiksiä)
  • Pidä 100 CW-yhteyttä (100 yhteyttä sähkötyksellä) - saatan jopa vielä toteuttaa
  • Pyöräile yht. 100 km (saatan jopa vielä toteuttaa kunhan kesä tulee)
Ja näitähän riittää - ei muuta kuin ideoimaan ja toteuttamaan.

Lupaan raportoida täällä ainakin työnalla olevien "haasteiden" etenemisestä.

Tällä hetkellä lintulajeja on 9 kpl ja kortteja maailmalta 12, joten hyvällä alulla ollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...