tiistai 7. maaliskuuta 2017

Sataset "paukkumaan" - Suomi 100 vuotta! osa 3

Joskus on ollut kylmääkin ja lunta...
Urheilukilpailun termejä lainatakseni, voisi todeta, että ilmassa on lievää jännitystä: ulkomaalaisten postin tuomien korttien määrä on nyt 96 eli vain neljää korttia vaille tavoitteesta. Näyttää siltä, että noin puolessatoista kuukaudessa / 7 viikossa tuo 100 postikortin tavoite täyttyy ja näiltä osin Suomi 100 v -projekti etenee.
Jotta asiasta tulisi hieman jännempi, niin olen lupautunut vuoden sisällä matkustamaan siihen maahan, josta tuo sadas postikortti laatikkooni tulee. Ja jos kortteja tulee enemmän kuin yksi laatikkoon ko. päivänä, niin lasken pinon päältä suoraan sen sadannen kortin, enkä ala valikoimaan ns. mukavinta kohdetta monien joukosta. Onhan sitä sitten mukava ihmetellä ja nautiskella sitäkin ulkomaanmatkaa.
Jos oikein hyvin käy, niin postaljooni kippaa jo tänään puuttuvat neljä korttia laatikkoon, mutta mikäs tässä on odotellessa.

Lintuprojektin osalta vasta ensimmäiset kympit "paukkuu", sillä havaintoja on tehty vain kotikulmilta - kevään edetessä havaintomäärät varmasti lisääntyvät nopeasti muuttolintujen saapuessa ja omien retkikohteiden lisääntyessä.

Odottelemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...