tiistai 12. toukokuuta 2009

Nokia vs Erikson vs Sonera vs Elisa vs muut...

Niinhän se on, että kukapa sitä nyt julkisesti virheensä tunnustaisi, varsinkaan tuotevirheen, jolla saattaisi olla markinataloudellisia seurauksia. Valitettavan tuttua tarinaa sai tänään lukea Etelä-Saimaa -lehden sivuilta. Siinä henkilö oli onnistunut hankkimaan sellaisen kännykän liittymineen, joka toimi ns. pätkittäin.

Itselläni on samanlaisia kokemuksia kännykkämaailmasta ns. Nokian E-sarjan "pikku-kommunikaattorista". Liittymän vaihtamisen myötä (Sonera > Elisa), alkoivat vaikeudet: ulkoisesti puhelin näytti olevan ihan toimintavalmiina, mutta eipä tulleet soitot tai viestit perille. Oma soittaminenkin tahtoi epäonnistua erilaisiin verkon virheilmoituksiin lähes jokaisella yrittämällä. Aina ei edes laitteen uudelleen käynnistäminen auttanut ..... hermothan siinä menee. Laitteen ohjelmistoversiokin päivitettiin aina uusimpaan mahdolliseen, mutta eipä tullut ongelmaan ratkaisua.

Ratkaisuksi ongelmaan löytyi hieman myöhemmin kaikenlaisten kokeilujen jälkeen se, että määritin asetuksista puhelimen toimimaan ns. 2G-tilassa, unohtaen 3G:n tarjoamat nopeat datasiirrot yms. Tuon asetuksen jälkeen laite on toiminut lähes odotetulla tavalla - kuten puhelimen pitääkin; tosin ilman noita mainitsemiani 3G-ominaisuuksia.
Toki, pitäisihän puhelimen toimia kaikilla mausteilla, koska onhan niistä maksettukin, mutta kun tämä ei kuulemma oikein ole takuujuttukaan, koska teknisesti kaikki näyttäisi olevan hyvin, huoltoliikkeen mukaan. No, itse tule kyllä toimeen tuolla 2G-optiolla. Harmittaa vain se, että myöhemmin sain puolivahingossa tietää eräältä Nokia insinööriltä, että juuri tuossa käytössäni olevassa E-sarjan laitteessa on mahdollisesti sellainen piirisarja, joka aiheuttaa kuvaamani häiriöt. Olivat toiseen tuotantoerään jo korjanneet asian.

Oppia ikä kaikki......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...