perjantai 22. toukokuuta 2009

Pääskysestä ei päivääkään...

Niinhän se sananlasku sanoo, että "pääskysestä ei päivääkään". Tottahan se on, mutta mitähän pääskystä tuo sananlaskun sepittäjä on aikoinaan tarkoittanut. Todennäköisesti tuota tuttua haarapääskyä, sillä kun useimmiten on tapana tulla ensimmäisenä pääskynä muuttomatkaltaan ja on vielä helppo tunnistaakin. No, tuon teorian mukaan kesä Suomeen saapuvi lähes tulkoon aina tuossa huhtikuun lopulla.
Omasta mielestäni varsinaisia pääskymäisiä kesän tuojia ovat nuo nopeasti taivaankantta sivaltavat tervapääskyt. Tosin pääskysten kanssa niillä ei ole juuri mitään tekemistä, sillä tervapääsky kuuluu kirskulintuihin, kuten sen latinalaisesta nimestäkin voi päätellä: Apus apus.
Tänään oli joka tapauksessa kesän airueet ilmassa kun Mustolan taivaalla oli tervapääskyt temmeltämässä. Vielä kun saadaan tuo kultarinta ja viitakerttunen paikoilleen, niin kesä alkaakin olla valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valonnopeudella Mustolasta

  Valoa Mustolaan - yksi kuituoperaattoreista Myös omakoti- ja muutkin pientaloasukkaat pääsevät kohta nauttimaan viestinnässään valonnopeud...