torstai 11. kesäkuuta 2009

Stadista (5) Viapori

Toinen ehdoton käyntikohde Stadin reissulla on tuo mainio Viapori (Suomenlinna). Mukava merimatka ja komea kulttuuriympäristö houkuttelevat kulkijaa. Täällä se aika kuluu kuin siivillä ja kuntokin kohoaa saaren monimuotoluonnossa liikuskellessa.
Eri kohteita ei kannata tässä mainostaa, ne selviää kyllä saarella olevista opasteista tai sitten viimeistään info-pisteestä. Herkimmille liikkujille voi mainostaa, että saarelle on erittäin vaikea eksyä, joten kompassin käyttö ei ole edellytys onnistuneeseen retkeen.
Tällä kerralla piti käydä suorittamassa eräänlainen kulttuuriuroteko ja käydä lokkaamassa Helsingin ensimmäinen geokätkö. Hyvin oli kätkö paikoillaan ja tarjosi samalla kulkijalle mainion syyn sukeltaa vallien sisällä kulkeviin käytäviin. Onneksi oli "fickari" mukana.
Erityisen juhlavan reissusta teki, kun paluulauttaa odotellessa sotilassoittokunta soitteli upeaa musiikkia ja vielä upeampi tykkivene juhla-asussaan saapui vierailulle. Todella upea kokonaisuus. Kyllä armeijassa osataan muutakin kuin taistella.
Ensikerralla jälleen uudelleen, ja eri kujeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

GPS-häirinnän lumoissa

"KotiGPS" toimii taas (23.4.2024)  Kuluneen viikon aikana hämmästelin kun VHF-radio ei päivittänyt kelloaan totutusti GPS:n kautta...