tiistai 2. kesäkuuta 2009

Virtualisoidaan....

IT-maailmassa tuo virtualisointi on pitkään ollut jo varsin kuuma aihe. Varsin harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi kuinka kätevää tuo työasemien virtualisointi nykytekniikalla on. Virtualisoinnilla saavutetaan monia etuja, jotka osin lisäävät jopa tietoturvaa. Erityisesti nettiä paljon selaileville virtuaaliympäristö pitäisi olla jopa pakollinen.
Idea kaikessa on yksinkertaisesti se, että käytössä olevan käyttöjärjestelmän rinnalle asennetaan erilaisia virtuaalikoneita: esim. Windows Vistan, kanssa samalla koneella pyörii useita Linux-jakeluja tai sitten muita Windows versioita. Virtuaalikoneissa on se hyvä puoli, että kun sen joskus saa sekaisin, niin ongelma on helppo korjata. Poistetaan vanha virtuaalikone (tiedosto koneella) ja asennetaan varmuuskopioitu (toimiva tiedosto) tilalle. Ja taasen kaikki toimii, eikä itse pääkäyttöjärjestelmälle ole tarvinnut tehdä mitään.
Hieno, ilmainen ja helposti asennettava virtuaaliohjelmisto on Sun xVM VirtualBox (löytyy googlaamalla), myös muita enemmän tai vähemmän kaupallisia tuotteita on tarjolla. Itselläni tuon xVM:n alla pyörii Vista -ympäristössä niin Mandrake kuin Ubundu -linuxjakelut.
XP- ja Vista -ympäristöissä en ole huomannut toimivuudessa mitään eroa sillä, onko virtuaalikoneita käytössä vai ei. Aivan vanhoissa ja hitaissa koneissa tietysti ongelmia voi tulla, mutta kukaan ei estä kokeilemasta, sillä virtuaalikoneesta pääsee hetkessä eroon, niin halutessa.
Ei muuta kuin virtualisoimaan!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...