torstai 9. heinäkuuta 2009

Salamaennakkoa - näkymätön salama

Tänään tuli jälleen aamutuimaan heti tuossa klo 06.30 jälkeen viestiä eräältä IP-osoitteen taakse kätkeytyneeltä henkilöltä, että salamointi on kovaa, mutta tutkat eivät reagoi asiaan. Koska viestistä puuttui tarkempi paikkakunta enkä alkanut sitä enää osoitteen perusteella etsimään, kävi kaikki tutkamittauspisteet lävitse ja totesin, että onpa tosiaankin mielenkiintoinen ukkosilmiö, kun ei edes ilmatieteenlaitoksen tutkat ilmiöön reagoi.
Tässä lienee sellainen psykosomaattinen ilmiö kyseessä, eli kun jotain asiaa odotetaan oikein kovasti tapahtuvaksi, niin sitten alkaa kuulemaan ja näkemään aiheeseen liittyviä asioita. Siis, sama ilmilö kun pimeässä metsässä odottaa näkevänsä jotain, niin alitajunta ja mielikuvitus avittavat havaintojen teossa. Nämä saattaa tuntua josku hyvinkin tosilta ilmiöiltä.
No, tämä ei poista sitä mahdollisuutta, etteikö tuo etelästä kovaa lähestyvä saderintama toisi mukanaan joitakin ukkossolujakin. Mutta, se onkin jo kokonaan toinen juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...